Tips voor als jij op zoek bent naar een ergonomische bureaustoel

Geplaatst op 22-05-2023

Categorie: Huis, tuin en wonen

Veel mensen brengen dagelijks uren door achter hun bureau. Dat kan vervelende lichamelijke klachten geven, zoals rugpijn, nekklachten en stijve schouders. Een ergonomische bureaustoel kan daarbij helpen. Maar waar dien je op te letten bij het kiezen van een goede stoel? In deze blog geven we vijf tips om jouw zoektocht naar een ergonomische bureaustoel wat makkelijker te maken.

 

Instelbaarheid

Belangrijk bij een ergonomische bureaustoel is dat deze instelbaar is. Een goede stoel heeft verschillende instelmogelijkheden om de zitting, de armleuningen en de rugleuning aan te passen aan jouw lichaam. Zo moet de stoel zorgen voor een goede ondersteuning van je onderrug en moet de stoel ervoor zorgen dat je bovenbenen horizontaal op de zitting rusten. Zorg dus dat je een stoel koopt die volledig instelbaar is.

 

Ademende stof

Het is belangrijk dat de stof waarvan de stoel gemaakt is, ademend is. Dit voorkomt dat je gaat transpireren tijdens het zitten en zo kun je jouw concentratie behouden. Kies daarom een stoel met ademende stof, zoals mesh-stof, dat zorgt voor een goede ventilatie.

 

Kwalitatief materiaal

Een bureaustoel is een investering voor jaren. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een stoel van kwalitatief materiaal. Zo is een stoel met een metalen frame stabieler dan een stoel met een plastic frame. Daarnaast is het belangrijk dat de wieltjes van goede kwaliteit zijn, zodat je gemakkelijk kunt bewegen op jouw stoel.

 

Armleuningen

De armleuningen van een bureaustoel moeten op een goede hoogte verstelbaar zijn. Zo kunnen je armen rusten op de leuningen zonder dat je je schouders moet optrekken. Dit voorkomt klachten aan je nek en schouders. Als je in een lawaaierige omgeving werkt, kun je kiezen voor armleuningen met extra vulling, zodat je jouw armen op een comfortabele manier kunt laten rusten.

 

Testen

Tot slot is het belangrijk om bureaustoelen te testen voordat je ze koopt. Ga er dus lekker even bij zitten. Dit kan bijvoorbeeld in een winkel, maar ook steeds meer webshops bieden deze mogelijkheid. Op deze manier kun je ervaren hoe de stoel zit, of deze goed aanvoelt en of deze geschikt is voor jouw manier van werken.

 

Samenvatting 

Een ergonomische bureaustoel is belangrijk voor jouw gezondheid tijdens het werken. Met deze vijf tips weet je waarop je dient te letten bij het kiezen van goede stoel. Vergeet niet om de reguliere adviezen in acht te nemen, zoals het afwisselen van zitten en staan, even lopen tijdens jouw pauzes en het vermijden van te lange werkdagen. Zo kun je veilig en gezond aan het werk blijven.

Bron: https://www.spinalis-ergonomischestoelen.nl/